Choose language

API - Mikä on API?

API on sovellusliittymä ja lyhenne sovellusohjelmointirajapinnasta. Se on ohjelmointiliitäntä, joka sallii useiden sovellusten kommunikoida toistensa kanssa.

Sovellusliittymä on lyhenne sovellusohjelmointirajapinnasta ja se on ohjelmointiliitäntä, joka sallii useiden sovellusten kommunikoida toistensa kanssa.
Sovellusliittymä mahdollistaa tiedon siirtämisen automaattisesti linkitettyjen eri ohjelmien välillä.
API tarkoittaa ohjelmointirajapintaa, ja se on lyhenne sanoista Application Programming Interface. API:n kautta voi hakea tietoja kolmansien osapuolten sivustoilta ennalta määriteltyjen menettelyjen mukaisesti. TripAdvisorin API rakentuu Web Service Description Language (WSDL) -kielelle.

 

API:n etu

API:n käytön tärkein etu on se, että voit helposti siirtää tietoja ohjelmien välillä. Tämä tapahtuu automaattisesti, joten sinun ei tarvitse käyttää aikaa tietojen siirtämiseen manuaalisesti esimerkiksi palkanlaskennasta kirjanpitojärjestelmään.

Sovellusliittymän avulla on myös helpompi kehittää uutta sovellusta, koska se voi tarjota yhteyksiä ja pääsyä rakennuselementteihin, joita käytetään kehityksessä. Kun tiedot ovat helposti saatavilla, se helpottaa sinua saamaan asioita yhteen.