Choose language

Aika on rahaa kirjanpitäjälle - säästä aikaa vinkkien avulla

Seuraavien toimintojen avulla voit säästää aikaa jokapäiväisessä työnteossa, tietenkin Passeli Meritin avulla.
Passeli Meritin kanssa integroitujen sovellusten ja ohjelman automatiikan käyttö tehostaa ja nopeuttaa kirjanpitoaineiston käsittelyä. Manuaalisen työn määrä vähenee ja säästyy niin aikaa kuin rahaa. Paperiton kirjanpito mahdollistaa myös etätyöt ja on aina myös pieni ilmastoteko.

Passeli Merit_tyopoytanakyma

Laskujen lähettäminen ja vastaanottaminen sähköisesti

Verkkolaskujen ja e-laskujen lähettäminen on sekä helppoa, että nopeaa. Sähköinen lasku myös tutkitusti maksetaan useammin ajallaan. Sähköinen lasku tavoittaa vastaanottajan nopeasti ja vastaanottajan maksamisessa tekemien mahdollisten virheiden mahdollisuus minimoituu.

Finanssiala ry:n julkaiseman tutkimuksen mukaan yhden hengen yritykseltä paperilla tehty taloushallinto vie jopa kokonaisen päivän ihan jokainen kuukausi. Kun taas sähköisenä ja automatisoituna se vie parhaimmillaan vain 1,5 tuntia. Lisää tutkimuksesta löydät osoitteesta https://www.finanssiala.fi/aiheet/rakenteisen-tiedon-automatisointi/

Emme myöskään voi liikaa painottaa sähköisten laskujen lähettämisen ja vastaanottamisen positiivisia ilmastovaikutuksia. Pienillä teoilla voimme vaikuttaa paljon, ihan joka päivä.

Kuittisovellukset

Valmiiden kuittisovellusten avulla ohjelmaa käyttävä kirjanpitäjä tai kirjanpitonsa itse tekevä yrittäjä voi siirtää kuitit ja ostolaskut suoraan Passeli Merittiin. Paperisten kuittien säilyttäminen ja selvittäminen on hyvin paljon aikaa vievää ja uusimman teknologian myötä myös täysin turhaa.
Paperinen kuitti voidaan skannata puhelimella ja arkistoida taloushallinnon ohjelmaan joko kirjanpitäjän tai yrittäjän toimesta heti ostotilanteen yhteydessä.

Kuittien digitointi eli muuttaminen sähköiseen muotoon

Ostolaskut ja kuitit voidaan digitoida automaattisesti suoraan Passeli Meritissä. Alkuperäiset laskut voidaan siirtää hiirellä ostolaskujen tai vahvistamattomien ostolaskujen syöttöikkunaan ja ohjelma lisää laskun tiedot automaattisesti laskulle muutamassa sekunnissa.

Pankkiyhteys

Kun taloushallinnon ohjelmassa on toimiva pankkiyhteys, voidaan suoritukset hakea automaattisesti ohjelmaan. Kirjanpito helpottuu huomattavasti kun kaikki tieto on automaattisesti käytössä yhdessä ohjelmassa.
Passeli Meritissä voidaan luoda suora yhteys pankkeihin tai rahoituslaitoksiin. Palvelun avulla voidaan hakea tilitapahtumat suoraan ohjelmaan lähes 30 eri pankista tai rahoituslaitoksesta.

Muista siis ainakin seuraavat asiat kirjanpito-ohjelman valinnassa

  • Valitse ohjelma, jota yrittäjän on helppo käyttää. Näin varmistat, että tositteet ovat kirjanpidossa ajantasalla ja laskut on luotu sekä lähetetty ajallaan.
  • Kuittien digiointi yrittäjän toimesta auttaa kirjanpitäjän jokapäiväisissä töissä
  • Toimivan pankkiyhteyden avulla hoidat koko kirjanpidon alusta loppuun yhdessä ohjelmassa

ℹ️ Kokeile rohkeasti Passeli Meritiä ilmaiseksi 30 päivän ajan.

Aiheeseen liittyvät blogikirjoitukset