Choose language

Verkkolaskun lähettäminen säästää rahaa, aikaa ja luontoa

Mies koneella_sohvallaTämän hetkisestä maailman tilanteesta johtuva jatkuva hintojen nousu pakottaa miettimään, mistä toiminnoista yritys voisi leikata menojaan. Myös huoli ympäristöstä ja ilmastosta saa meidät etsimään vihreämpiä ratkaisuja yritystoiminnassa.

Verkkolaskun lähettäminen on nopea, turvallinen ja ekologinen tapa laskun välitykseen. Taloushallinto-ohjelmiston avulla verkkolaskujen lähetys ja vastaanotto on helppo ottaa käyttöön.  Huomioitavaa on, että sähköpostin liitteenä lähetettävät pdf- tai kuvamuotoiset laskut eivät ole verkkolaskuja. Alla on kerrottu muutamia yrityksen saamista säästöistä ja hyödyistä liittyen verkkolaskujen käyttöön verrattuna sähköposti- ja paperilaskuihin.

Finanssialan Keskusliiton mukaan verkkolasku on keskimäärin neljä kertaa ilmastoystävällisempi vaihtoehto kuin paperilasku.

 

Paperilasku vs. verkkolasku

Verkkolaskun lähetys vai paperilasku?

Paperisen laskun postituskustannukset ovat viime vuosina nousseet hurjaa vauhtia. Kun lähetyskustannusten lisäksi lasketaan paperin, kirjekuorien ja lähettämiseen kuluvan ajan kustannukset, niin yhden paperilaskun lähetys tulee yllättävän kalliiksi. Lisäksi postia jaetaan vain muutamana päivänä viikossa, joten tarvittaessa laskujen maksuaikaa täytyy pidentää. Tämä taas aiheuttaa sen, että rahojen saaminen asiakkailta kestää entistä kauemmin.

Verkkolaskun voit lähettää koska tahansa omalta tietokoneeltasi tai puhelimeltasi. Verkkolaskun lähettäminen on turvallista ja lasku on nopeasti laskun vastaanottajalla nähtävänä ja maksettavana. Asiakkaalle maksaminen on helppoa ja nopeaa, kun laskun tiedot ovat valmiiksi joko verkkopankissa tai taloushallinnon ohjelmassa. Verkkolaskutuksen käyttöönotto mahdollistaa myynnin myös niille organisaatioille, jotka vaativat laskunsa verkkolaskuna.

Lähetä verkkolaskuja vielä tänään

Passeli Meritin helppokäyttöisellä laskutusohjelmalla voit lähettää ensimmäiset verkkolaskusi vaikka heti

Lue lisää ja kokeile

Laskun vastaanotto

Lisäksi näet helposti, mitkä laskut ovat maksamatta ja koska on niiden eräpäivä. Tämä taas mahdollistaa sen, että laskut tulevat ajallaa maksetuiksi.

 

Oletko koskaa tullut ajatelleeksi, miten paljon paperisen laskun käsittely vie aikaasi? Laskujen pitäminen tallessa ja eräpäivien muistaminen on haastavaa. Laskua maksaessa sinun tulee antaa tarvittavat maksutiedot, jolloin mahdollisuus virheisiin kasvaa. 

Verkkolaskuja voit ottaa vastaan suoraan taloushallinnon ohjelmaasi. Laskujen tiedot ovat oikein ja tallessa ohjelmassasi. Lisäksi näet helposti, mitkä laskut ovat maksamatta ja koska on niiden eräpäivä. Tämä taas mahdollistaa sen, että laskut tulevat ajallaa maksetuiksi.

Aika on rahaa

Kirjanpitäjä tarvitsee kaikki myynti- ja ostotositteet kirjanpitoon, joten sinun tulee itse kerätä ja toimittaa paperiset laskut, raportit ja tositteet kirjanpitäjälle. Kirjanpitäjältäsi menee moninkertainen aika paperisen laskun käsittelyyn verrattuna verkkolaskuna käsittelyyn ja aika laskutetaan tietysti asiakkaalta. Myös kadonneiden kuittien metsästyksestä ja puuttuvien kuittien käsittelystä aiheutuneet kulut tulevat yrittäjän maksettavaksi.

Useimmat kirjanpito-ohjelmat tallentavat kirjanpidon tositteen verkkolaskun lähetetyksen ja vastaanoton yhteydessä. Kaikki laskut ja ostolaskut ovat aina reaaliaikaisesti sekä yrittäjän että kirjanpitäjän käytössä. Kun tositteet ovat valmiina ohjelmassa ja niiden tiedot ovat oikein, kirjanpitäjän työ helpottuu ja nopeutuu. Tämä taas tietää pienempi laskuja kirjanpitäjältäsi. Myös tilintarkastus helpottuu, kun kirjanpitoaineisto on sähköisessä muodossa.

Luonto kiittää

Finanssialan Keskusliiton mukaan verkkolasku on keskimäärin neljä kertaa ilmastoystävällisempi vaihtoehto kuin paperilasku. Yllättäen suurin erottava tekijä on ajan säästämisestä aiheutuva työn tehostuminen. Paperisäästöjen ja sähköisen jakeluprosessin vaikutusta ei voi myöskään unohtaa. PK-yritykset, jotka hakevat kustannussäästöjä käyttäen PDF-muotoisia laskuja, eivät saa hyödykseen sähköistämisen tärkeimpiä etuja.

Voit lukea lisää verkkolaskun hyödyistä ja muiden yrittäjien kokemuksista työ- ja elinkeinominiesteriön asettaman hankkeen sivuilta: https://www.yrityksendigitalous.fi/ota-kayttoon-verkkolasku/

 

Related blog posts